Šokolaadi-vaarikatort

Vaja läheb:
375 ml vahukoort (35%)
200 g toorjuustu (mascarpone)
150 ml apelsinimahla
150 g vaarikaid (külmutatud)
130 g suhkrut
80 g mõrušokolaadi
50 g jahu(nisu)
20 g kakaod
15g želatiini
2 tk muna
0.5 tl vaniljesuhkrut
granaatõuna

Valmistamine

Biskviitpõhi:
 Vahusta munad 50 g suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes jahu ning kakao. Seejärel küpseta 200 C juures 15 minutit, katsu tikuga biskviidi küpsust ning seejärel jahuta.

Šokolaadikreem:
Sulata veevannil 35 g šokolaadi jälgides, et šokolaad ei muutuks liiga kuumaks. Lisa mahlas paisutatud ja sulatatud želatiin, mis on veidi jahtunud (kogused mahl 50 ml ning želatiin 5 g). Vahusta õrnalt 125 ml vahukoort ning sega see jahtunud šokolaadimassiga. Lisa veel 25 g jagu tükikesteks tehtud šokolaadi. Aseta biskviit 26 cm läbimõõduga koogivormi ning lisa šokolaadimass. Pane vorm külmkappi ja lase šokolaadimassil taheneda.

Vaarikakreem:
Vahusta Mascarpone toorjuust 80 g suhkru, 250 ml vahukoore ning vaniljesuhkruga. Paisuta ja sulata 10 g želatiini ning lisa tulisena segule. Lisa vaarikad ning sega õrnalt läbi. Võta koogivorm külmkapist välja ning lisa kolmanda kihina vaarikakreem. Pane veel umbes tunniks külmkappi.

Kaunistamiseks riivi koogile ülejäänud šokolaad ning puista peale granaatõuna seemneid.



 Johanna Kipp

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar