Põhi:
75 g digestive küpsiseid
1,5 dl mandleid
2 sl tuhksuhkrut
4 sl sulatatud võid
Täidise
jaoks:
2 munakollast3 laimi (koor ja mahl)
400 g kondenspiima
1,5 sl riisijahu
250 g vaniljemaitselist kohupiiimapastat
4 tl želatiini (väikse kuhjaga)
apelsinimahla želatiini paisutamiseks
rohelist toiduvärvi
Valmistamine
Purusta
mandlid köögikombainiga sõmeraks puruks. Lisa küpsised ja purusta ka need. Lisa
tuhksuhkur ja sulatatud või ning sega kõik segamini. Suru segu lahtikäiva vormi
(pildil on 20 cm diameetriga tort) põhjale ja pane külma.
Täidise jaoks riivi potti laimi koore roheline osa, pigista välja mahl, lisa munakollased, kondenspiim ja riisijahu. Sega kõik vispliga ühtlaseks. Pane pott tulele ja kuumuta pidevalt vispliga segades kuni segu pakseneb. Jahuta segu ruttu (pane pott ntx külma veega täidetud kaussi) toatemperatuurini. Paisuta ja sulata želatiin apelsini mahlas, jahuta. Sega toasoe kohupiimapasta kondenspiima-munasegu hulka, lisa soovi korral pisut rohelist toiduvärvi. Nirista hulka sulatatud jahtunud želatiin. Sega kõik korralikult läbi ja kalla täidis põhjale ja lase külmkapis seista vähemalt 4 tundi.
Täidise jaoks riivi potti laimi koore roheline osa, pigista välja mahl, lisa munakollased, kondenspiim ja riisijahu. Sega kõik vispliga ühtlaseks. Pane pott tulele ja kuumuta pidevalt vispliga segades kuni segu pakseneb. Jahuta segu ruttu (pane pott ntx külma veega täidetud kaussi) toatemperatuurini. Paisuta ja sulata želatiin apelsini mahlas, jahuta. Sega toasoe kohupiimapasta kondenspiima-munasegu hulka, lisa soovi korral pisut rohelist toiduvärvi. Nirista hulka sulatatud jahtunud želatiin. Sega kõik korralikult läbi ja kalla täidis põhjale ja lase külmkapis seista vähemalt 4 tundi.
Kaunistamiseks võib sulatada šokolaadi ning seda koogile niristada, sobib hapuka maitsega väga hästi.
Johanna Kipp
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar