Ploomi-kohupiimakook

Vaja läheb:
põhi:
4dl kaerahelbeid
1,5dl jahu
0,5tl soola
1,5dl suhkrut
150g võid
2spl vett

täidis:
500g ploome
2 muna
1,5dl suhkrut
250g kohupiima
0,5dl mannat
2,5tl kartulitärklist
0,5 sidruni mahl

Valmistamine:
Sega kaerahelbed jahuga, lisa sool ja suhkur ning tükeldatud või. Haki tainas purutaoliseks massiks ja lisa vesi. Sega ühtlaseks ja pane pooleks tunniks külmkappi.
Suru tainas lahtikäiva vormi põhja.Poolita ploomid ja eralda kivid. Laota ploomid taignale. Erlanda munavalged ja -kollased. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Klopi munakollased suhkruga vahule, sega juurde kohupiim, kartulijahu, manna ja sidrunimahl. Lisa ettevaatlikult segades munavalged ja vala täidis ploomidele. Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Lase enne serveerimist jahtuda.


 Johanna Kipp

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar